Våra behandlingar

Naprapati

Naprapaten undersöker, förebygger, diagnostiserar, behandlar, och rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av rörelseorganen. Läs mer här »

Diagnostiskt ultraljud

För att kunna ställa en säkrare diagnos innan en behandling påbörjas använder vi oss vid behov av diagnostiskt ultraljud. Ultraljudsdiagnostiken är ett mycket bra komplement. Läs mer här »

Kiropraktik

Kiropraktorn undersöker och diagnostiserar neuro-muskeloskeletala besvär i hela kroppen. En behandling inleds med ett samtal kring sjukdomshistorik, besvärens uppkomst och annat relevant utifrån dina besvär. Läs mer här »

Stötvågsbehandling

Stötvågsbehandling är en väl dokumenterad behandlingsmetod för många olika typer av tillstånd i mjukdelar samt i vissa fall som smärtlindring. Läs mer här »

Fysioterapi

Fysioterapeut är sedan 2014 det nya namnet på sjukgymnast. Fysioterapeuter arbetar med rehabilitering, träning och anpassad fysisk aktivitet samt med att främja halsa genom att förebygga sjukdom och skada genom hela livet. Läs mer här »

Gjutna iläggssulor

Har du problem med dina fötter, knän eller höfter så kan lösningen vara att gjuta sulor som korrigerar dina felställningar. Oftast görs detta i kombination med träning i någon form för bästa resultat. Läs mer här »

Fystester & BikeFit

Olle har lång erfarenhet av att jobba med idrottare på alla nivåer. Han gör löpanalyser, löptester och andra fystester, screeningar och BikeFit. Läs mer här »

Konsultation

Har du funderingar om vi kan hjälpa dig med dina besvär. Boka en konsultation så försöker vi tillsammans reda ut och komma vidare med behandlingsalternativ. Läs mer här »

Hos oss kan du söka för problem med hela rörelseapparaten

Visste du att Kiropraktorn gör mer än bara knaka, Naprapaten har fokus på mer än musklerna och Fysioterapeuten gör mer än träningsupplägg?

Frågan som många har är vad är skillnaden mellan en naprapat, kiropraktor och fysioterapeut är?

Utbildningarna skiljer sig åt med lite olika inriktningar men alla tre handlar om att diagnosticera, behandla, rehabilitera samt förebygga många olika besvär i kroppen. Alla tre yrkeskategorier arbetar med rörelseapparaten och alla tre kan verkligen på var sitt håll göra skillnad för den enskilde individen. Syftet med behandlingarna hos naprapat, kiropraktor och fysioterapeut är att förbättra en funktion och minska smärta hos dig som patient. Alla tre yrkeskategorierna behandlar samma typer av diagnoser.

Frågan som man undrar över när man har ont är ju just, vem är bäst och vem ska jag gå till?

Hos oss kommer vi se till att du hamnar hos rätt terapeut för just dina besvär. Vi jobbar ofta över yrkesgränserna och samarbetar ofta kring våra patienter. Vi ser det som en fördel att ha varandras olika utbildningar och intresseområden för att tillsammans kunna skapa bästa förutsättningarna för att just du ska bli så bra behandlad som möjligt hos oss.

Några av de vanligaste diagnoserna som vi diagnostiserar, rehabiliterar och behandlar är bland annat: